2019-2020 Güz Dönemi 2. Sınıf Kayıt Duyurusu

Yaşar Üniversitesi öğrencileri “Ön Lisans Ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği” ne bağlı olarak tüm işlemlerini gerçekleştirmektedirler. Bu sebeple bu yönetmeliği okuyunuz. Bunun yanı sıra bu dönem tarafımıza ulaşan ve sizi ilgilendiren “sınamalı öğrenci” durumu ile ilgili 2019-2020 Kayıt Yenileme Genel Duyurusunu okuyunuz. Bağlı bulunduğunuz müfredatta bulunan derslere linkten ulaşabilirsiniz. Mezun olabilmeniz için müfredatınızda bulunan tüm zorunlu dersleri (90 AKTS) ve 6 adet seçmeli dersi (30 AKTS) geçmeniz gerekmektedir (F notu olan ders kalmamalı). Ayrıca mezun olabilmek için 2.00 ortalamaya ulaşmış olmanız beklenmektedir.

Okuduğunuz süre boyunca lojistik.yasar.edu.tr adresinde ve myo.yasar.edu.tr adresinde bulunan duyuruları takip ediniz.

Ders kayıtları için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz.

1. https://obs.yasar.edu.tr/ linkine tıklayıp öğrenci giriş ekranını açınız.
  2. Girdiğiniz ekranda 1. tabloda yazılı derslerin hepsini (6 adet) seçtiğinizden emin olunuz.
  3. Aynı ekranda 2. tabloda yazılı derslerden bir tanesini seçiniz.

Tablo1: Zorunlu Dersler

Course Code Course Name-TR Course Name-ENG ECTS
MYLP 2211 Tedarik Zinciri Yönetimi  I Supply Chain Management I 7
MUDP 2200 Deniz Ulaştırma Yönetimi Maritime Transportation Management 6
MSTJ 2200 Staj (20 iş günü) Training (20 working days) 6
UFND 7010 Sosyal Sorumluluk Social Responsibility 1
Seçmeli Ders (Alan Seçmeli, MYO Seçmeli, Üniversite Seçmeli) 5
30

4. Derslerin şubelerini dersler çakışmayacak şekilde seçiniz. Çakışma kontrolünü OBS kayıt ekranındaki ders programım kısmına tıklayarak görebilirsiniz.

5. Kaydınızın onaylanması için OBS de kesinleştirme yapmalısınız. Ders kotalarında problem olmamasına rağmen kesinleştirme yapamıyorsanız Öğrenci işlerinden Ramazan Kaplan ile görüşünüz.

6. 4 yarıyıl içerisinde aldığınız seçmeli derslerden en az 2 tanesi alan seçmeli yani MYLP kodlu ders olmalıdır.

7. Yaz dönemi stajını yapmadıysanız staj dersini almayınız.

8. Sistem staj dersinin kredisini saymamaktadır. Ancak derse kayıtlandıysanız 6 AKTS almanız gereken 120 AKTS içerisinde sayılacaktır. Geçmişten kalan dersi olmayan ve not sorunu yaşamayan öğrenciler için yukarıda tablodaki 24 AKTS dersi ve MSTJ 2200 Staj dersinin alınması yeterlidir. Sosyal sorumluluğu geçen yıl aldıysanız tekrar almanıza gerek yoktur.

2. sınıf danışmanı: Öğr. Gör. Dr. Selin Gençtürk’tür. Ders kaydını yaptıktan sonra sorularınız varsa aşağıda ki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

selin.gencturk@yasar.edu.tr

Tel: 0232 5708771