2023-2024 LOJİSTİK 2. SINIF BAHAR DÖNEMİ KAYIT DUYURUSU

MYO-LOJİSTİK PROGRAMI-2.SINIF KAYITLARI (2022-23 Bahar)

1. https://obs.yasar.edu.tr/ linkine tıklayıp öğrenci giriş ekranını açınız.
  2. Girdiğiniz ekranda 1. tabloda yazılı derslerin hepsini (MYLP 2212, MUDP 2210, MYLP 2222 ) seçtiğinizden emin olunuz.
  3. Bu dönem 2 adet seçmeli ders almanız gerekmektedir. Seçmeli dersleri Tablo’2 den ders programında çakışma yaratmayacak şekilde seçiniz ve OBS ekranında seçtiğiniz dersi kaydınıza ekleyiniz. OBS’de müfredat durumunda müfredatta eksik kalan derslerinizi görüntüleyebilirsiniz.
  4. Artık yıl öğrencisi değilseniz toplam seçtiğiniz derslerin AKTS sinin en az 30 olmasına dikkat ediniz. Alttan dersi olan ve ortalaması 2’nin üzerinde olan öğrenciler öğrenciler max 40 AKTS (+staj) ye kadar kayıtlanabilir. Ortalaması 2’nin altında olanlar ise en fazla 32 AKTS’lik ders seçimi yapabilirler.

Tablo 1: Zorunlu Dersler

DERS KODU DERS ADI AKTS
MYLP 2212 Tedarik Zinciri Yönetimi II 7
MUDP 2210 Liman ve Terminal İşlemleri 7
MYLP 2222 Tedarik Zinciri ve Lojistik Uygulamaları 6
MYLP XXXX  SEÇMELİ DERS 5
TOPLAM 30

Tablo 2: MYLP kodlu ve Lojistik için Açılan Seçmeli Dersler (Tüm önlisans eğitimi boyunca en az 2 tane MYLP kodlu ders seçilmelidir. Kalan seçmeli dersler başka bölümlerin seçmelilerinden de olabilir.)

DERS KODU DERS ADI
MYLP1258 LOJİSTİK SİSTEM VE SÜREÇLERİ
MYLP 1152 LOJİSTİKTE BİLİŞİM SİSTEMLERİ
MUDP 2212 TAŞIMACILIKTA DOKÜMANTASYON YÖNETİMİ
MBBP 1100 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
MYLP 1218 PERAKENDE YÖNETİMİ VE PERAKENDE LOJİSTİĞİ
MYLP 1253 YÖNETİM VE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ
MYLP 1282 KARAR VERME YÖNTEMLERİ
MYLP 1259 ENDÜSTRİ 4.0 KAVRAMLARI
MDTP 2270 GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON
MUDP 2216 TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI
MPHP 2222 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
MYMU 1060 MESLEKİ UYGULAMALAR II
MYMU 2080 MESLEKİ UYGULAMALAR IV
  1. Derslerin şubelerini dersler çakışmayacak şekilde seçiniz. Çakışma kontrolünü OBS kayıt ekranındaki ders programım kısmına tıklayarak görebilirsiniz. (F) veya (U) notu ile alttan alınan derslerde OBS çakışmaya izin vermektedir ancak alttan alınan dersin tüm sınav, ödev, quiz, proje, uygulama çalışmalarından öğrenci sorumludur. Devamsızlıktan (NA) notu ile kalınan ders yeni ders ile çakışamaz. Bu durumda yeni ders sonraki dönemlerde almak üzere kayıttan çıkartılmalıdır. Daha önceden kaldığınız zorunşu dersleri öncelikle seçmelisiniz.)
  2. Çekildiğiniz ders varsa bu dersin yerine yeni ders almalısınız.
  3. Kaydınızın onaylanması için OBS de kesinleştirme yapmalısınız. Aksi halde danışmanınız kaydınızı onaylamayacaktır.
  4. Artık yıl öğrencileri kayıt onayı için mutlaka Oya Turhaner ([email protected]) ile iletişim kurmalıdır.

1. ve 2. sınıf danışmanı: İkbal Ece Dizbay ([email protected])